Kookles 2: Altijd alles in huis voor couscous!

Vanavond weer couscous. Typisch in de Arabische keuken is om zoete ingrediënten te gebruiken in hartige gerechten. En dat is lekker. Ik heb daarom allerlei zoete ‘couscous-ingrediënten’ standaard in huis. Het zou een veel te lange boodschappenlijst worden om voor één keer in huis te halen, maar juist door ze vaker te gebruiken zit je couscous vol met smaak én is hij betaalbaar…zie hier mijn ‘Arabisch hoekje’ in de keuken:

couscousmaken

Zelf couscous lekker maken? Voeg naast het zoete, ook iets zouts, iets fris, iets pittigs en iets knapperigs toe. Succes verzekerd.

Zoet: Gedroogd fruit als dadels, rozijnen, cranberry’s en abrikozen, maar ook doperwten, komkommer, wortel en paprika.

Zout: Feta, geitenkaas of een gekruide lamsburger erbovenop.

Fris: Bij fris denk ik aan citroen, sinaasappel, granaatappel, verse koriander, verse munt of lente-ui.

Pittig: Harissa is een echt Arabisch pittig ingrediënt, maar ook een fijngesneden rauwe ui of een Spaans pepertje is erg lekker.

Knapperig: Knapperig hoeft niet altijd, maar geroosterde amandelen of cashewnoten geven textuur.
Ten slotte: Geschikte gedroogde kruiden zijn ra’s el-hanoud, sumak, kaneel, korianderzaad of komijn. Succes!

couscous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.