Caesar Salad met zelfgemaakte dressing

Ik heb de zomer in mijn kop! Zin in Caesar Salad!

Caesar Salad is ooit bedacht door chef Caesar Cardini. Een noodoplossing toen hij bijna niets meer in huis had. Dus zo ga ik er zelf ook mee om. Als ik nog wat tomaatjes of een stukje paprika in huis had gehad, hadden die er ook ingezeten. Uiteindelijk gaat het toch om de dressing. En ik heb het recept van dé geheime zelfgemaakte Caesar-dressing!

Salade2

Recept – 2 personen
Dressing: Klein stukje Parmezaanse kaas, een zacht gekookt eitje, sap van een citroen, 1-2 ansjovisfilets (of paar scheutjes vissaus), 1 rauw knoflookteentje, wat worcestersaus en voldoende olijfolie mixen met een staafmixer. Op smaak brengen met zout, peper en nog meer citroensap indien nodig.

Salade: IJsbergsla of andere kropsla, gegrilde kipfilet met rozemarijn, krokante ontbijtspek, twee zacht gekookte eitjes, geroosterde sneetjes Ciabatta, geraspte Parmezaanse kaas en een paar zongedroogde tomaatjes.