Chili con carne

Ik heb een methode ontwikkeld om receptloos te leren koken. En die moet uitgebreid getest worden natuurlijk! Nu dus – volgens mijn eigen methode – Chili Con Carne gemaakt. En lékker dat die is 🙂

Chili con carne = Chili met vlees in het Nederlands. Chili in de hoofdrol dus. Daarom heb ik verschillende soorten toegevoegd; groene en rode verse chilipeper, gedroogd chilipoeder én tabasco. Van allemaal een klein beetje natuurlijk, maar al die verschillende chili-smaken maken het heel interessant.

Chiliconcarne

De methode kun je straks terugvinden in mijn boek, maar dit recept wil ik je niet langer onthouden 😉

In een grote aanbak-pan:
* Zweet ui + knoflook + oregano (gedroogd of vers) + een beetje tomatenpuree + (groene of rode) chilipeper zachtjes in wat olijfolie – 5 tot 10 minuten
* Voeg rundergehakt toe + een stuk chorizo in kleine blokjes – bak lekker donkerbruin. Blus af met een scheutje water, schraap je pan schoon met een houten lepel.
* Voeg tomaten uit blik toe, wat scheutjes worcestersaus en tabasco naar smaak – Laat 10 tot 30 minuten sudderen. Hoe langer, hoe lekkerder.
* Voeg uitgelekte & gewassen bonen uit blik toe + verse koriander.
* Gebruik zout + limoensap + chilipoeder om de smaken in balans te brengen. Smaakt het wat vlak? Voeg ze alle drie toe. Totdat het niet zout, zuur of pittig smaakt..maar gewoon lekker.
* Garneer met fijngesneden rode chilipeper, nog een paar blaadjes koriander en een scheutje yoghurt. Lekker met knapperig Turks brood om te dippen en een simpele groene salade.

Boodschappenlijstje: Ui, knoflook, limoen, verse koriander, verse chilipeper(s), blikje tomatenpuree, blik gepelde tomaten, rundergehakt, chorizo-worst, blik bonen, yoghurt, Turks brood, sla
In huis: olijfolie, zout, worcestersaus, tabasco, chilipoeder, oregano (gedroogd of vers)