Professionele recensie!

Receptloos is nu ook te leen bij de bieb! Heel gek, maar zeker ook stoer, om je eigen boek in de bibliotheek tegen te komen. Hij knalt er lekker uit, hè?

Begin dit jaar heb ik een paar exemplaren van Receptloos naar NBD Biblion gestuurd, dat is de inkooporganisatie van de Nederlandse bibliotheken. Zij bepalen welke boeken ze aan de bibliotheken voorstellen, schrijven er een professionele recensie over, en geven de orders weer door aan de uitgever. Moi, in dit geval. Best spannend, want die professionele recensie kan natuurlijk ook verkeerd uitpakken. En aangezien Bol.com zo’n recensie 1-op-1 overneemt, hoop je op een mooie. En die kreeg ik:

‘Alles dat een recept je normaal gesproken zou vertellen, ga je nu zelf verzinnen’, aldus de auteur over haar project dat gericht is op innovatief ‘koken uit de losse pols’, dus zonder recept. Ze draagt hiervoor de nodige basis-, achtergrond- en toegepaste praktische informatie aan, aansluitend op enige voorkennis bij de lezer. Aldus krijgen alle beginselen van receptloos koken uitvoerige en gedetailleerde aandacht (onder andere smaakaspecten, wereldkeukens, voorraadkast en eenpansgerechten). Hierbij functioneren foto’s, voorbeeldgerechten en stappenplannen. Doel is met een frisse, leergierige, open blik te experimenteren en leren ontdekken hoe je zelf met losse ingrediënten op gevoel een lekker gerecht klaarmaakt. De methode wordt geleidelijk, systematisch, opgebouwd en uitgelegd in een boeiende tekst. Oefening, durf en experiment zijn voorwaardelijk en de auteur geeft daartoe ontdekkingsopdrachten, tips en handvatten. Samengevat: innovatief, inspirerend en een gedegen uitgewerkte methode.

Ik ben hier content mee! Vooral dat “boeiende tekst’ en “innovatief, inspirerend” vind ik fijn.

Iedere keer dat Receptloos uitgeleend wordt, krijg ik daar een ieniemienie-vergoeding voor. Ik wordt hier dus slapend rijk van. Kan niet anders 😉

pssst…Receptloos is ondertussen uitverkocht! Hou deze website in de gaten voor nieuws over een tweede druk.

Liefs, Marlies

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.