Waarom receptloos koken?

Recepten in overvloed!
Je hoeft de tv maar aan te zetten, een van de vele foodblogs te lezen of in een van je kookboeken te kijken – en de recepten vliegen je om de oren. Hartstikke handig, al die helder omschreven recepten, versierd met de meest verleidelijke foto’s. Je doet precies wat er staat en tovert zó een nieuw en spannend gerecht op tafel. Je hoeft zelf niet eens meer na te denken!

Door recepten hoef je zelf niet eens meer na te denken! Maar is dat eigenlijk wel een voordeel, niet zelf nadenken?

Relaxed in de keuken
Maar is dat eigenlijk wel een voordeel, niet zelf nadenken? Soms is een bepaald ingrediënt uitverkocht, heb je nog wat restjes liggen die je graag zou opmaken, heb je gewoon geen zin om boodschappen te doen of überhaupt geen tijd om een recept te zoeken. Wanneer je niet zonder andermans instructies kunt koken, is de lol er snel af. Dan is het fijn om ook zonder recept te kunnen koken. Om relaxed de keuken in te kunnen stappen: hup, hup, hup, een beetje van dit en dat restje erbij, en tadaaa: lekker eten. Dat zou toch heerlijk zijn?

Neem de regie terug in handen
Het is heel fijn om te kunnen koken zonder recepten – om de regie terug in handen te nemen. Receptloos is bedoeld voor iedereen die al wel kan koken, maar het niet kan zonder een recept te volgen of een ‘hulpzakje’ te pakken. Voor iedereen die daar weleens vanaf wil en klaar is om de volgende stap te zetten: ik leer het je graag. Met dit kooklesboek verlos ik je van recepten en leer ik je koken uit de losse pols. Volg mijn methode en word ook een relaxte, receptloze thuiskok. Vaarwel recepten zoeken! Hallo genieten in de keuken 😉

Koken met verse ingrediënten
We gaan doordeweekse maaltijden koken met zo veel mogelijk verse ingrediënten – lekker voedzaam door gul gebruik van diverse groenten, fruit, kruiden, specerijen en andere gezonde smaakmakers. Afwisseling is goed voor lichaam en geest, dus komen de meest uiteenlopende gerechten aan bod. Met als duidelijke focus: het moet lekker zijn. De enige voorwaarde om het vol te houden en steeds weer enthousiast de keuken in te duiken, is volgens mij namelijk dat je met gemak een voedzame en vooral superlekkere maaltijd uit je mouw kunt schudden.

Van koken-met-recept naar receptloos koken
Alles wat een recept je normaal gesproken zou vertellen, ga je straks zelf verzinnen: wat je gaat maken, welke ingrediënten je daarvoor nodig hebt, hoeveel je van elk ingrediënt gebruikt en welke stappen je zet om tot een smakelijk gerecht te komen. Dat is nogal wat. Hoe doe je dat? Maak je geen zorgen. We doen het samen. Met receptloos neem ik je mee van begin tot eind, op een praktische manier, zodat jij straks vol zelfvertrouwen de stap kunt zetten van koken-met-recept naar receptloos koken.

Nieuwsgierig geworden? Zie hier een voorproefje!